Kontakt
Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
29 juni 2017
Lyssna

"Glädjande att Västtrafik ska trafikera Landvetter flygplats"

Västtrafik har tagit beslut om att från och med 10 december trafikera Landvetter flygplats med buss. Härryda kommuns näringslivschef Fredrik Olsson tycker att beslutet är mycket glädjande.

Västtrafik har tagit beslut om att från och med 10 december 2017 återigen trafikera Landvetter flygplats med buss. Den nya linjen 612 kommer att köra mellan Landvetter resecentrum och Landvetter flygplats varje kvart under högtrafik. Anledningen är att man vill förstärka de lokala resmöjligheterna när flygplatsområdet expanderar.

Härryda kommun har i flera sammanhang fört diskussioner med Västtrafik om behovet av att trafikera flygplatsen med hållplatser inom kommunen.

– Beslutet att Västtrafik nu äntligen skall börja trafikera Västsveriges största flygplats är mycket glädjande. Kollektivtrafiken i luften binds ihop med kollektivtrafiken på marken och för näringslivet i Härryda, Mark och Bollebygd kommer flygplatsen närmare. Vi ser den nya linjen som ett första steg och fortsätter diskussionerna med Västtrafik att även trafikera Mölnlycke till flygplatsen, säger Fredrik Olsson, näringslivschef i Härryda kommun.

Här hittar du Västtrafiks pressmeddelandelänk till annan webbplats

Kontakt

Fredrik Olsson, näringslivschef
031-724 63 06
fredrik.olsson@harryda.se