Kontakt
Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.
14 december 2017
Lyssna

Göteborg Film Festival satsar på Härryda kommun

Härryda har valts ut som en av fyra kommuner i Västra Götalandsregionen, där Göteborg Film Festival kommer att satsa extra under 2018. Det innebär att nästa år kommer att gå i filmens tecken i vår kommun.

Engagemanget börjar i samband med Göteborg Film Festival 26 januari, bland annat direktsänds invigningen och invigningsfilmen i Mölnlycke kulturhus. Sedan blir det film i stort sett varje dag under festivalveckan, som i år har tema nationalism.

Filmfokus under hela 2018

Men satsningen på film slutar inte där, långt ifrån. Engagemanget sträcker sig över hela 2018, där det blir fler filmvisningar, kringaktiviteter, en sing-alongbio och annat skoj. Även det kommande sportlovet kommer att bli filminspirerat, då vi kommer ha workshops inom film och kodning för barn.

– Göteborg Film Festival hörde av sig och frågade om vi ville vara med, det tyckte vi var väldigt roligt. Vi börjar i Mölnlycke kulturhus, men kommer undersöka om det finns möjlighet att visa film även på andra ställen i kommunen, vi hoppas att det kan bli aktuellt med utomhusbio eller något annat längre fram, säger Anna Isakson, kultursamordnare på Mölnlycke kulturhus.

Biljetterna kommer att kunna köpas via Härryda kommun och kommer att kosta 40 kr/styck. Biljetten kan man sedan ta med sig in till Göteborg Film Festival och där hämta ut ett festivalpass.

Här hittar du programmet

Kontakt

Anna Isaksson
Kultursamordnare, Mölnlycke kulturhus
031-724 64 39
anna.isakson@harryda.se