Kontakt
Lyssna

Prisfest i Råda Rum

Enligt tradition delades kommunens kultur- och föreningspriser ut på kommunfullmäktiges sista sammanträde för året.

Det hela startade med en varm julstämning i Råda Rum alltmedan snön sakta föll utanför fönstren. Till en härlig jultallrik fick alla lyssna till julsånger som mycket njutbart framfördes av Wendelsbergs luciatåg innan det var dags för prisutdelningarna i Stora salen.

Årets kulturpristagare blev Lars Danielsson, basisten ”som har spelat med många av de allra främsta i världen och själv tillhör den skaran”, som kulturchefen Joakim Albrektson bl a presenterade honom.

Årets Föreningsprofil blev Johan Udén från Landvetter Scoutkår. Johan har i många år varit ledare i scoutkåren. Johan kännetecknas av att vara en inspirerande ledare och en oerhört engagerad föreningsmänniska som enligt föreningens motivation ”alltid gör det lilla extra för att Landvetter Scoutkår skall få möten, hajker och läger så bra, innehållsrika och roliga som det bara går.”

Hampus Grunewald går sista året på Piteå musikhögskola där han studerar till jazzmusiker med gitarr som huvudinstrument. Hampus hade fastnat i snökaos på väg från Piteå och hade precis landat på Landvetters flygplats när prisceremonin startade. Han blev representerad av sin mor som tog emot hans pris. Själv dök Hampus upp en kvart senare då pristagare och stipendiat fick träffas.

I år kan vi i Härryda kommun skryta med att ha 14 svenska mästare i alltifrån badminton och orientering till cykling. Även åldrarna bland mästarna var blandade.

STORT grattis till alla!